• Συμμετοχή στον Διαγωνισμό της Πλατφόρμας: Video για την προώθηση της Πλατφόρμας Ανοικτής Καινοτομίας της ΠΔΕ με τίτλο: "Auto Machine Easy Access"

  Idea
  Δημιουργικές Βιομηχανίες
  Submitted on Wed, 04/13/2022 - 14:27 by ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
  Followed by 16 member(s)
  Με το video: https://youtu.be/uG7cXbzjUfI Οι σπουδαστές του Τομέα Διοίκησης & Οικονομίας του εκπαιδευτικού Ομίλου ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, ενστερνιζόμενοι το καθημερινό πρόβλημα στάθμευσης στις λιγοστές θέσεις Α.Μ.Ε.Α. ιδίως στην πόλη της Πάτρας, είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν μια εφαρμογή η οποία θα προστατεύει τους Α.Μ.Ε.Α.

 • Αιολική ενέργεια και σεβασμός στο περιβάλλον

  Idea
  Ενεργειακές Εφαρμογές
  Submitted on Wed, 11/17/2021 - 11:28 by Μιχάλης Βασιλειάδης
  Followed by 0 member(s)
  Αιολική ενέργεια ονομάζεται η ενέργεια που παράγεται από την εκμετάλλευση του ανέμου. Η ενέργεια αυτή χαρακτηρίζεται "ήπια μορφή ενέργειας" και περιλαμβάνεται στις "καθαρές" πηγές, όπως συνηθίζονται να λέγονται οι πηγές ενέργειας που δεν εκπέμπουν ή δεν προκαλούν ρύπους. Η αρχαιότερη μορφή εκμετάλλευσης της αιολικής ενέργειας ήταν τα ιστία (πανιά) των πρώτων ιστιοφόρων και πολύ αργότερα οι ανεμόμυλοι στην ξηρά.

 • Καύσιμα από άχυρο

  Idea
  Αγροδιατροφή
  Submitted on Wed, 11/10/2021 - 12:27 by innovation
  Followed by 4 member(s)

  Η μετατροπή των δεμάτων άχυρου σε αιθανόλη πρόκειται να γίνει ένα εξαιρετικά κερδοφόρο εγχείρημα στην Ευρώπη, σύμφωνα με μια εταιρεία που μόλις άνοιξε εργοστάσιο παραγωγής στην γηραιά ήπειρο.


 • Αυτόματη ιχνηλάτηση COVID-19

  Idea
  Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών
  Submitted on Tue, 09/14/2021 - 15:34 by Μιχάλης Βασιλειάδης
  Followed by 0 member(s)
  Κατά την διάρκεια της πανδημίας COVID-19, απαγορεύσεις κυκλοφορίας, καραντίνες και παρόμοιοι περιορισμοί (που έχουν περιγραφεί ως διατάγματα παραμονής στο σπίτι, υγειονομικές ζώνες, λοκντάουν) έχουν τεθεί σε ισχύ σε πολλές χώρες και περιοχές ανά τον κόσμο.