Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Στις 2 και 3 Νοεμβρίου η θεσμική και επιχειρηματική συνάντηση για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Δημοσιεύτηκε: Τρί, 10/25/2022 - 09:05

Την Τετάρτη 2 και την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 η Teamworks διοργανώνει στο Ξενοδοχείο Divani Caravel αλλά και σε ψηφιακή μορφή τρία (3) κορυφαία Συνέδρια:

To 12ο Συνέδριο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «e-Government Forum» με θεματικό άξονα:
«Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Δημόσιας Διοίκησης: Από την Μηχανογράφηση στις Ψηφιακές Πλατφόρμες»

To 12ο Συνέδριο «Digital Health Care» με θεματικό άξονα:
«Επανεκκίνηση του Ψηφιακού Εκσυγχρονισμού στην Υγεία και στην Κοινωνική Ασφάλιση»

To 8ο Συνέδριο «DPO & ICT SECURITY WORLD» με κύριο θεματικό άξονα:
«Υπηρεσίες Ψηφιακής Ασφάλειας σε κρίσιμες υποδομές: Cloud, Data Centers, Digital Platforms, 5G Apps, NGA» με παράλληλη φυσική και ψηφιακή Έκθεση.

 

 

H Teamworks επέλεξε την κοινή διοργάνωση των τριών Συνεδρίων e-Government Forum, Digital Health Care και DPO & ICΤ Security World, καθώς θεωρεί ότι ο οι συγκεκριμένοι τομείς, αν και διακριτοί και με ξεχωριστές ιδιαιτερότητες, πρέπει να συνυπάρξουν συνεδριακά για την ολοκληρωμένη φυσική επικοινωνία μεταξύ Κυβερνητικών Παραγόντων, Στελεχών του Δημοσίου τομέα και Φορέων, Στελεχών Εταιρειών ΤΠΕ/ICT, που θα έχουν την επίσης την δυνατότητα επαφών και μέσω της Έκθεσης που διοργανώνεται στον συνεδριακό χώρο.

Παράλληλα με την φυσική διοργάνωση στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό τρισδιάστατο Κέντρο «Πυθαγόρας», η Teamworks θα υποστηρίξει την ψηφιακή
μετάδοση των τριών Συνεδρίων σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και των εξωτερικό, καθώς έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσότερων από 80.000 μοναδικών Συνέδρων (επίσημα στοιχεία Google Analytics), που παρακολούθησαν ψηφιακά τα Συνέδριά της τα χρόνια της πανδημίας.

Το «e-Government Forum» είναι το μοναδικό Συνέδριο στην Ελλάδα, το οποίο κάθε χρόνο καταγράφει συστηματικά, αναλύει και παρουσιάζει τις θεσμικές και τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο του Δημοσίου τομέα και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Βασικοί τομείς και θεματολογία συνεδρίων

Οι βασικοί και κύριοι τομείς στους οποίους επικεντρώνεται η θεματολογία του 12ου e-Government Forum, του 12ου Digital Health Care και του 8ου DPO & ICΤ Security World 2022 επικεντρώνονται σε θεματικούς άξονες, μεταξύ των οποίων και οι παρακάτω:

  • Οι κρίσιμες εξελίξεις των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και πώς αυτές υποστηρίζουν τις αλλαγές και τον μετασχηματισμό του Δημόσιου Τομέα.
  • Ποιές είναι οι βασικές δομικές διοικητικές αλλαγές, που καλούνται να υποστηρίξουν οι Ψηφιακές Τεχνολογίες και τα έργα Πληροφορικής.
  • Ποιές είναι οι κύριες εξελίξεις στους τομείς της Ψηφιακής Ασφάλειας και η μέχρι σήμερα πορεία της εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού  Προστασίας Δεδομένων (GDPR) στον Δημόσιο τομέα.
  • Τι μπορούν να φέρουν οι νέοι τομείς εφαρμογών των Data Centers και του Cloud, το 5G, το FTTH και τα Δίκτυα Νέας Γενιάς (NGA), οι Μobile εφαρμογές, η Τεχνητή Νοημοσύνης (ΑΙ), αλλά και όλες οι νέες ψηφιακές υλοποιήσεις στην περαιτέρω αξιοποίηση των τεχνολογιών Πληροφορικής και Ψηφιακών Επικοινωνιών στον Δημόσιο τομέα, στην Υγεία και στην Ψηφιακή Ασφάλεια.
  • Ιδιαίτερα έμφαση θα δοθεί στα οφέλη των Data Centers και των υπηρεσιών Cloud στην Δημόσια Διοίκηση, στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και πολίτες.
  • Πώς εξελίσσονται οι κλασσικοί τεχνολογικοί τομείς των Ψηφιακών Τεχνολογιών, όπως π.χ η κλασική εκτύπωση και η αποθήκευση δεδομένων;
  • Επιτυχημένες υλοποιήσεις (Case Studies) και χαρακτηριστικά παραδείγματα επιτυχών λύσεων σε ανάγκες των Δημοσίων Υπηρεσιών.
  • Δράσεις, Υλοποιήσεις και Έργα σε «κάθετους» τομείς της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης όπως Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, Γεωργία, Φορολογία, Δικαιοσύνη, Ψηφιακή Ασφάλεια κ.α.
  • Καταγραφή των μεταβολών και των αλλαγών που επιφέρουν άμεσες υλοποιήσεις έργων, όπως η αξιοποίηση ψηφιακών υπογραφών και  ηλεκτρονική μεταφορά εγγράφων.
  • Διαδικασίες σχεδιασμού, υλοποίησης, λειτουργίας και εξέλιξης των Πληροφορικών Συστημάτων στον Δημόσιο τομέα, της αξιολόγησης και βελτίωσης ηλεκτρονικών υπηρεσιών.
  • Αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης, επιμόρφωση, ψηφιακές δεξιότητες προσαρμογή των δεξιοτήτων τους στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και στην Διαχείριση των Διοικητικών μεταβολών.
  • Η Ψηφιακή Στρατηγική στην Δημόσια Διοίκηση, στην Υγεία, στην Ψηφιακή Ασφάλεια, οι Πολιτικές και οι Διοικητικές προτεραιότητες εν μέσω διαρκών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.
  • Θεσμικά και νομικά θέματα που απασχολούν τον τομέα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Δημόσιου τομέα, της Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων, της ανάπτυξης υπηρεσιών Ψηφιακής Ασφάλειας