Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Διαγωνισμός ιδεών στο πλαίσιο της προώθησης της νεοσύστατης Πλατφόρμας Ανοικτής Καινοτομίας (Upd)

Δημοσιεύτηκε: Τρί, 03/08/2022 - 12:27

To Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνει τη διοργάνωση διαγωνισμού ιδεών στο πλαίσιο της προώθησης της νεοσύστατης Πλατφόρμας Ανοικτής Καινοτομίας και του Οικοσυστήματος Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η διάχυση της Πλατφόρμας Ανοικτής Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο ευρύτερο κοινό αλλά και τις επιχειρήσεις και φορείς της περιοχής, καθώς και η δικτύωσή τους, με   απώτερο στόχο την ανάδειξη και υποστήριξη της καινοτομίας, την ενίσχυση της  δημιουργικότητας και την τόνωση της περιφερειακής ανάπτυξης. Επιχειρήσεις αλλά και πολίτες, φοιτητές ή επαγγελματίες είναι αυτοί που μπορούν να δείξουν ότι οι πιο αποτελεσματικοί μηχανισμοί περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την αμεσότητα και την ώσμωση μεταξύ όλων των παραγόντων ανάπτυξης της καινοτομίας.

Το αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η δημιουργία ενός βίντεο που θα περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο μια ιδέα ενός πολίτη ή μιας επιχείρησης ή φορέα μετατρέπεται σε win-win για όλους μέσω της χρήσης της παρούσας πλατφόρμας.

Η περιγραφή αυτή θα πρέπει να αποδοθεί με τις ακόλουθες προδιαγραφές: αφήγηση στα ελληνικά, ποιότητα 1280x720@25fps, διάρκεια 60 έως 120 δευτερολέπτων.

Παρατίθεται σύνδεσμος με τα λογότυπα του ΠΤΑ και της Περιφέρειας για πιθανή χρήση από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό ιδεών.

Λογότυπα

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης θα επιβραβεύσει το δημοφιλέστερο βίντεο με έπαθλο ένα Tablet αξίας περίπου 300€.

Δυνατότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν φορείς, επιχειρήσεις, φοιτητές, επαγγελματίες αλλά και απλοί πολίτες.  

Αναλυτικά η διαδικασία του διαγωνισμού είναι: 

  • Εγγραφή στην Πλατφόρμα Ανοικτής Καινοτομίας (www.pde-oip.gr) της ΠΔΕ, ως «Πολίτης»
  • Στην βασική σελίδα (home page) της πλατφόρμας στο μενού «Υπηρεσίες» -> υπομενού «Πολίτες» επιλέγετε «Δημιουργία Νέας Ιδέας», και συμπληρώνετε τον τίτλο που επιθυμείτε, επιλέγετε ως Τομέα το «Δημιουργικές Βιομηχανίες» και στην περιγραφή παραθέτετε μια περίληψη της ιδέας έως 500 λέξεων και το σχετικό σύνδεσμο (hyperlink) του βίντεο.
  • Ο συμμετέχων θα πρέπει να έχει δημιουργήσει το video και να το έχει αναρτήσει σε δικό του κανάλι στο YouTube.
  • Η επιλογή (ψήφιση) μιας ιδέας από το κοινό (εγγεγραμμένα μέλη της πλατφόρμας) γίνεται επιλέγοντας στην βασική σελίδα (home page) της πλατφόρμας τη θεματική ενότητα «Δημιουργικές Βιομηχανίες» και στη συνέχεια επιλέγεται από τη λίστα των ιδεών η πρόταση που ενδιαφέρει μέσω της επιλογής «Προσθήκη στη λίστα μου».
  • Τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή σε κάθε χρήστη και θα μπορεί να τα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο.
  • Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα και θα υπάρξει σχετική παρουσίαση στα περιφερειακά μέσα ηλεκτρονικά και έντυπα.

Από το πρωί της Τρίτης 8/3/2022 8:00 π.μ. θα είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας www.pde-oip.gr  η δυνατότητα υποβολής προτάσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως την Παρασκευή 15/4/2022 17:00 μμ.

Η ανάδειξη και βράβευση του νικητή θα λάβει χώρα σε μεταγενέστερο χρόνο με ειδική εκδήλωση που θα διοργανωθεί από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης.